Наприкінці травня поточного року Болградським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було розпочато впровадження проектів, організованих спільно з громадською організацією «Десяте квітня», які реалізуються за фінансової підтримки УВКБ ООН. Цьому передувала кропітка підготовча робота: організація ініціативної групи, написання проектної заявки, пошук волонтерів-професіоналів, які хотіли би безкоштовно передавати свої знання дітям з уразливих категорій населення.

Оголошено набір дітей з числа внутрішньо переміщених осіб та сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, для участі у безкоштовних заняттях з англійської мови та туристичному гуртку. Організовано декілька груп за віком, в яких діти із задоволенням займаються англійською мовою, поповнюючи словниковий запас, розвивають навички спілкування. Безкорисна допомога досвідчених спеціалістів спрямована на всебічний розвиток дітей та укріплення самооцінки.
Заняття проходять двічі на тиждень у приміщенні Болградського РЦСССДМ за адресою: м. Болград,вул.Поштова,39

Керівництво РЦСССДМ висловлює вдячність волонтерам, які відгукнулись та працюють на громадських засадах (Пашали І.І., Мохначев Е.В.), та впевненість у тому, що спільна діяльність сприятиме зміцненню та подальшому розвитку довірчих партнерських відносин.

Кожен учасник творчого процесу отримує задоволення: діти - навчаються, вдосконалюють навички міжособистісного спілкування, волонтери - займаються улюбленою справою, батьки - бачать щасливі посмішки дітей.


Неймовірно приємно працювати в оточенні небайдужих людей, які вміло поєднують творчість, любов до дітей та головне – виявлення такої любові, тобто дієвість; людей, для яких важливі навіть незначні успіхи кожної дитини.