27 серпня ГО "Десяте Квітня" за підтримкою УВКБ ООН та Міграційна служба України в Одеській області почала роботу п'ятиденної літньої школи "Права людини: механізми захисту та сучасні виклики".
У школі займаються молодь з різних регіонів України - це біженці та переселенці, юристи, правозахисники, активісти та школяри, - всі, кому небайдуже відношення сучасного суспільства до прав людини в Україні та в світі.
Наприклад, учасниця школи Мар'яна - переселенка з Донецьку, зараз проживає у Бердянську. Вона розказала, що відчуває порушення прав людини на побутовому рівні: люди, які не бачили війну, не хочуть розуміти тих, хто біжав від неї.
Сирієць Діка мешкає зараз в Харкові. Хлопець навчається на юриста та працює, сам він біженець з-під Алеппо. З його однокласників вижили лише ті, хто покинув Сирію - він сам, другий хлопець зараз у Німеччині, третій - у Данії. Тому йому є - чим поділитися про проблеми порушення прав людини.
Складна історія є практично за кожним учасником школи.
У школі викладають юристи та правозахисники ГО "Десяте Квітня". В понеділок була представниця Міграційної служби України. Лекції чергуються з інтерактивними заняттями та іграми. Ввечері всі учасники приймають участь у екскурсіях, також є час для неформального спілкування - всі, хто приїхав з інших міст проживають в гуртожитку у Центрі професійної освіти, який надав приміщення для проведення Школи.
Далі буде. (фото)

[Best_Wordpress_Gallery id="48" gal_title="школа-права-людини18"]