Юристами Громадської організації «ДЕСЯТЕ КВІТНЯ» було успішно захищено у суді права мешканця м. Березівки Одеської області на державну реєстрацію народження та громадянство.

Протягом 24 років батьки Серкіна Івана Дмитровича не мали змоги зареєструвати народження своєї дитини через наявність помилок у медичних документах про народження та суперечливість положень вітчизняного законодавства, що регулює державну реєстрацію актів цивільного стану. Внаслідок цього Іван не мав змоги отримати паспорт громадянина України та був позбавлений можливості користуватись своїми конституційними правами.

Задля вирішення проблеми юристами та адвокатом Громадської організації «Десяте квітня» було проведено кропітку роботу з приводу отримання необхідних доказів та розробки стратегії судового вирішення справи. 18 січня 2018 року Березівським районним судом Одеської області було ухвалено рішення, яким встановлено факт народження Івана Серкіна.

Наступним кроком для Івана буде належна реєстрація народження в органах РАЦС, а надалі – отримання паспорта громадянина України. Працівники «ДЕСЯТОГО КВІТНЯ» надалі супроводжувати Івана та представляти його інтереси в органах влади.

Безоплатна юридична допомога особам без громадянства надається за підтримки Агентства ООН у справах біженців (UNHCR).