ГО «Десяте Квітня» учасникикрим
експертного наради БДІПЛ ОБСЄ в Херсоні
(Ситуація з прав людини в Криму).

14 червня 2018 року в Херсоні відбулася експертна нарада, організована Бюро демократичних інститутів з прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ спільно з Представництвом Президента України в Автономній Республіці Крим. На експертній нараді обговорювалися питання ситуації з правами людини в Криму і проблем, з якими стикаються правозахисники, працюючи в Криму.
У заході взяли участь представники громадських організацій, які надають правову допомогу кримчанам, що представляють їх інтереси в судах, які реєструють порушення прав людини в Криму, міжурядових організацій та Представництва Президента України. Учасники проаналізували ситуацію, пов'язану із захистом прав людини в контексті рекомендацій, які надавалися в Звіті з оцінки стану дотримання прав людини 2015 року, підготовленого БДІПЛ ОБСЄ і Верховним Комісаром ОБСЄ у справах національних меншин (ВКНМ).
У Звіті БДІПЛ та ВКНМ 2015 висвітлені проблеми дотримання прав людини і надані рекомендації. Однією з цілей даного заходу - сприяти діалогу між українськими громадськими інститутами та владою для зміцнення об'єднаної і скоординованої реакції на відповідні проблеми і питання.
«Співпраця між правозахисними організаціями, моніторинговими місіями і державними структурами в Україні є основною і ефективною відповіддю на проблемні питання, з якими стикаються мешканці Криму, національні меншини, корінні народи і інші вразливі групи населення півострова», вказав Ескендер Барієв, директор Кримськотатарського ресурсного центру.

автор Ольга Ткаченко