07 червня 2018 року на базі Новомиргородського районного центру зайнятості представники Кропивницького офісу ГО "Десяте квітня" Антон Антонов та Володимир Кудря провели інформаційно-просвітницьку зустріч з внутрішньо переміщеними особами.

ВПО дізналися про діяльність організації та були ознайомлені з спектром безкоштовних послуг, які надаються ГО "Десяте квітня".

Начальник Новомиргородського бюро безоплатної правової допомоги Кропивницького місцевого центру з надання БВПД Олена Смілянець ознайомила присутніх з видами послуг, якими вони можуть скористатись звернувшись до бюро та відповіла на запитання.

Захід був надзвичайно цікавим для всіх адже відбувався в режимі діалогу. Внутрішньо переміщені особи були проінформовані про зміни в законодавсті, діючі державні програми для ВПО, порядок медичного обслуговування, доступу до адміністративних послуг. Обговорили питання затримки, а також припинення виплати пенсій та можливі шляхи вирішення цих проблем.

У заході взяли участь спеціалісти управління соціального захисту населення Новомиргородської РДА та Новомиргородського районного центру зайнятості.

Після зустрічі ВПО-жінки отримали гуманітрану допомогу від УВКБ ООН.

Дякуємо за співпрацю та допомогу в організації зустрічі Департаменту соціального захисту населення Кіровградскьої ОДА, Кіровоградський обласний центр зайнятості