“За 11 місяців 2017 року структурними підрозділами Національної поліції в Одеській області зареєстровано 7385 ПОВІДОМЛЕНЬ ПРО ВЧИНЕННЯ НАСИЛЬСТВА В СІМ’Ї. Виявлено 4867 правопорушників, з яких 1042 особи вчинили насильство в сім’ї повторно. До кризових центрів для проходження корекційної програми направлено 208 людей”, - зазначила старший інспектор відділу ювенальної превенції УПД ГУНП капітан поліції Вікторія Лазарчук в рамках круглого столу, який відбувся 7 грудня 2017 року в офісі СММ ОБСЄ в м. Одесі.

Ц дані вражають та свідчать про актуальність проблеми насильства в сім’ї, відсутність ефективної превенції, корекційних програм та захисту потерпілих.

Учасники круглого столу, на якому були представники  громадських організацій, ОБСЄ, Національної поліції, в тому числі, мобільних груп “ПОЛІНА”, прокуратури обговорили зміни до КК України та КПК України, у зв’язку з прийняттям 6 грудня Верховною Радою Закону України «Про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з ратифікацією Конвенції Ради Європи про запобігання насильству щодо жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами» (законопроект № 4952).