В Одеському регіональному відділенні Національної Спілки журналістів України проводяться курси основ журналістики для переселенців за підтримки УВКБ ООН у рамках Програми малих грантів з підтримки ініціатив переселенців, яка впроваджується ГО «ДЕСЯТЕ КВІТНЯ». У перший день 8 жовтня переселенці познайомилися з офісом і прес-клубом "Право", де проходять заняття. Досвідчені журналісти-викладачі В'ячеслав Нікіфоров і голова одеського відділення НСЖУ Юрій Работін розповіли про специфіку роботи в Одесі.  Слухочі дізналися багато про історію Одеси, ЗМІ, газетах, журналах, радіо та телебачення. Для багатьох журналістика стала вікном у новий цікавий світ, де можна реалізувати себе.
У другий день 9 жовтня, крім теорії по взаємодії із засобами масової інформації, медіа-тренер Інна Іщук провела практичне заняття зі складання прес-релізу, який необхідний для подачі інформації в ЗМІ, а також для організації прес-конференцій. У приміщенні прес-клубу "Право" була створена атмосфера прес-конференції за участю керівника студії журналістики Олександра Макарова. Всі слухачі склали прес-релізи, навчились оформляти інформацію у вигляді короткого доступного викладу проблеми. Крім того, всім було запропоновано написати свої історії, поділившись з іншими учасниками семінару.

На третьому занятті були підняті питання Закону ЗМІ і етики журналіста. Були розглянуті питання взаємодії із засобами масової інформації, читачами, глядачами і висвітлення подій. Курсист визначили інформаційні жанри журналістики: замітку, репортаж, та інше. Випробували свої сили в написанні замітки на проблемні теми. Всі впоралися із завданням, розповівши як Одеса постраждала під час урагану, і що було зроблено для відновлення. Всі заняття фіксувалися на фото і відео. У перервах учасники курсів отримали можливість випити гарячого чаю і кави з солодощами.