вр2
17 лютого 2016 року о 15:00 в сесійній залі Верховної Ради України на вул. Грушевського, 5; м. Киів члени громадської організації «ДЕСЯТЕ КВІТНЯ» Ольга Ткаченко и Ельвіра Зейтуллаєва прийняли участь в парламентських слуханнях на тему: «Стан дотримання прав внутрішньо переміщених осіб та громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території України та на території, не контрольованій українською владою в зоні проведення антитерористичної операції».
Метою заходу було привернення загальнодержавної та суспільної уваги до великої кількості проблем внутрішньо переміщених осіб та обговорення пакету законопроектів, необхідних для забезпечення реалізації державної програми з адаптації внутрішньо переміщених осіб.
вр

Також було запропоновано внести пропозиції до проекту Рекомендацій через секретаріат Комітету Верховної Ради України з прав людини з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин.
Пропозиції ГО «ДЕСЯТЕ КВІТНЯ» будуть розроблені до 01 березня 2016 року та опубліковані на сайті.

На YouTube каналі телеканал Рада опублікував частину відео з Парламентських слухань.
Частина 1: https://www.youtube.com/watch?v=013Dz4Fvw60
Частина 2: https://www.youtube.com/watch?v=eT2mRtVnyfU
Постанова про проведення парламентських слухань доступна за посиланням:
http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/853-19

Сайт Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин із всіма контактами Комітету за посиланням
http://kompravlud.rada.gov.ua/kompravlud/control/uk/index