1

Підрозділи Державної міграційної служби в Одеській області успішно приймають заяви про визнання особою без громадянства!

Зображені на фото дівчата звернулися за правовою допомогою до ГО «Десяте квітня» у різний час та мають різні історії життя. Проте в усіх з них є дещо спільне: жодна держава у світі не визнає їх як своїх громадян. До цього часу в дівчат ніколи не було документу, що посвідчує особу. Що це означає? А це означає, що жодна з них не може отримати вищу освіту, офіційно працевлаштуватися, укласти декларацію з лікарем, вийти заміж. Дитина однієї з дівчат отримала свідоцтво про народження раніше своєї матері. Кожен день їхнього життя - це ризик, адже немає гарантованого заробітку, місця проживання, навіть більше - вони знаходились під ризиком примусового видворення з України.

222
І ось, врешті-решт, допомогти цим людям стало можливо! Завдяки змінам в законодавстві, нарешті, в Україні з’явилася процедура, що дозволяє визначити статус заявників як осіб без громадянства та врегулювати їх перебування на території України.
Звісно, що запровадження нової процедури потребує значних сил та ресурсів. Проте віримо, що технічні труднощі тимчасові, а завдяки професіоналізму працівників Держаної міграційної служби України ці дівчата та ще тисячі людей по всій Україні зможуть отримати такий необхідний для їх подальшого документування статус!