https://www.youtube.com/watch?v=iI33CO50dtU

Громадська організація «Десяте квітня» презентувала  старт нового проекту «Превенція гендерного насильства серед біженців та переселенців», який реалізується за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки.

Мета проекту - зниження ризиків гендерного насильства серед біженців та  внутрішньо переміщених осіб, оцінка проблем та потреб цих вразливих категорій.

Програмою передбачено надання безоплатної первинної правової, психологічної допомоги та інших видів захисту біженців та внутрішньо переміщених осіб, які проживають у  м. Одеса.

Для жінок і дітей у рамках Жіночого клубу «Safe space» проводяться щотижневі арт-заняття, щомісячні тренінги з правових питань, психологічної підтримки та іншим актуальним для них темам. Також передбачено надання доступу до комп’ютера та інтернету тим жінкам з числа біженців та переселенців, які цього потребують. На період перебування мам у нашій організації діти можуть знаходитись у ігровій кімнаті.

З метою профілактики та протидії гендерному насильству «Десяте квітня» планує розробити “дорожню карту”, де п’ятьма мовами буде викладена  інформація з покроковим алгоритмом дій у випадку, якщо людина стала жертвою насильства.

Для налагодження взаємодії державних органів відповідальних за вирішення проблеми насильства з громадськими організаціями будуть проведені навчальні правові та психологічні тренінги.

https://www.facebook.com/DumskayaTV/videos/748230432041242/?hc_ref=ARQc5teLyb7eH2q6pr3_fMQMjwvZU2YBHZStwZI4ph3B99RyQt472q39EDiPiRyHDPE&pnref=story