12 вересня 2018 р. представники «Деполь Україна» та ГО «ДЕСЯТЕ КВІТНЯ» здійснили робочу зустріч з заступником начальника з питань дотримання прав засуджених та осіб, узятих під варту Наталією Білак.


Темою обговорення стали питання стану забезпечення прав осіб без громадянства, які відбувають покарання в установах відбування покараннь Південного міжрегіонального управління, повноваження якого поширюється на територію Одеської, Кіровоградської, Миколаївської та Херсонської областей. Зокрема, були обговорені питання підготовки проекту змін до нормативних актів, що регулюють повноваження управління виконання покарань, з метою забезпечення можливості отримання ними інформації з державних реєстрів з метою документування осіб, що відбувають покарання.

На протязі 2018 року юристи ГО "ДЕСЯТЕ КВІТНЯ" здійснюють регулярні візити до установ виконання покарань в Одеській області з метою надання допомоги у докумениуванні засуджених осіб під ризиком безгромадянства. Завдяки плідній співпраці з Південним міжрегіональним управлінням виконання покарань та Державною міграційною службою України 10 осіб отримали вже отримали підтвердження громадянства України. Стосовно ще близько 50 засуджених здійснюється збір документів, необхідних для оформлення паспортів громадян України.