15-16 серпня 2018 р. у м.Вилкове громадською організацією «Десяте Квітня» за підтримки Агентства ООН у справах біженців та спільно з сектором по роботі з іноземцями таПравові аспекти діяльності Державної прикордонної служби України з питань шукачів захисту адміністративного провадження Південного Регіонального Управління Державної прикордонної служби України був проведений семінар на тему: «Правові аспекти діяльності Державної прикордонної служби України з питань шукачів захисту». В семінарі прийняли участь співробітники Могилів-Подільського, Подільського, Білгород-Дністровського, Ізмаїльського, Одеського прикордонних загонів.

Перша частина семінару була присвячена обговоренню питань щодо процедури визначення статусу біженця, та ідентифікації шукачів захисту. Більше уваги було приділено процедурним моментам, а саме порядку дій посадових осіб ДПСУ та їхньої взаємодії з територіальними органами ДМСУ під час звернення іноземців або осіб без громадянства із заявами про визнання біженцями або особами, що потребують додаткового захисту. Також були обговорені питання щодо заборони висилання біженців або їх примусового повернення в країни їх громадянської належності.

В ході другої частини семінару була проведена гра «Перехід», яка була присвячена практичному застосуванню навичок, отриманих під час проходження теоретичної частини.

Громадська організація «Десяте Квітня» висловлює щиру подяку офіцерам Південного регіонального управління Державної прикордонної служби та сподівається на подальшу плідну співпрацю!

Автор Аліна Касім