11 квітня 2018 року співробітники ГО «ДЕСЯТЕ КВІТНЯ» спільно з Головним територіальним управлінням юстиції в Одеській області здійснили візит до місця проживання ромської громади в селі Корсунці Лиманського району Одеської області.

Працівники Організації спільно з спеціалістами Головного територіального управління юстиції проінформували громаду стосовно важливості вчасного документування дітей, оформлення паспортів громадянина України з 14 років. Крім того, піднімалися питання захисту прав жінок та дітей, доступу до освіти тощо

Крім того, учасники зустрічі здійснили візит до виконкому Красносільської сільської ради з метою вирішення питань оформлення документів, необхідних для реєстрації народження дітей, що проживають на території громади.

В ході роботи юристів ГО «ДЕСЯТЕ КВІТНЯ» в селі Корсунці було виявлено дітей, реєстрація народження яких не була проведена через відсутність документів у їх батьків. Завдяки плідній співпраці з Головним територіальним управлінням юстиції в Одеській області діти найближчим часом отримають свідоцтва про народження.