СЕМІНАР: СТАНДАРТИ ЗАХИСТУ ПРАВ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ. АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ, ЮРИДИЧНІ ВИКЛИКИ, СУДОВА ПРАКТИКА (м. Херсон)
07 червня 2018 року, за сприяння Департаменту соціального захисту населення Херсонської облдержадміністрації, в рамках проекту «Правова допомога внутрішньо переміщеним особам та розширення прав і можливостей громад на півдні України та в м. Херсоні», який реалізується за підтримки УВКБ ООН у справах біженців, відбувся семінар для спеціалістів управлінь соціального захисту області.
З вітальним словом до учасників звернулись Ольга Ткаченко (керівник проекту ГО «Десяте квітня») та директор РЦ з надання БВПД у Херсонській області Марина Єлисєєва.
РЦ з надання БВПД у Херсонській області є нашими партнерами, які надали можливість провести даний захід у конференц залі БВПД у Херсонській області.
В семінарі прийняли участь працівники органів соцзахисту населення м. Херсон та Херсонської області та управління пенсійного фонду України в Херсонській області.
Представник УВКБ ООН у справах біженців Олена Кучер ознайомила присутніх з міжнародними стандартами захисту та допомоги внутрішньо переміщеним особам та роботою Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців в Україні.

Радник Мінсоцполітики з питань ВПО у Херсонській області Руслан Ібрагімов разом з учасниками семінару проаналізував проблеми, які виникають в процесі впровадження законодавчих нововведень в сфері захисту прав ВПО.

Також, учасники заходу дізналися про судові практики в сфері захисту прав внутрішньо переміщених осіб (призначення соціальних виплат призначення пенсії за пільговим стажем, інше), які презентували Ельвіра Зейтуллаєва (правовий аналітик ГО «Десяте квітня») та Богдан Копцюх (юрист ГО «Десяте квітня»).
Семінар проходив, в тому числі, у формі діалогу, що надало змогу всім присутнім отримати відповіді на свої запитання та обмінятися безцінним досвідом.
Захід пройшов у дружній та невимушеній атмосфері.

автор Ольга Ткаченко

Десяте квітня