26 лютого представники ГО "Десяте Квітня" провели тренінг «Питання гендерного насильства в контексті вимушеного переміщення (біженці та ВПО)».

 

 

Участь у навчальному заході  взяли представники  Управління у справах біженців та соціальної інтеграції Головного управління ДМС, Центри соціальних служб для сімей, дітей та молоді, Департаменту труда  та  соціальної політики ОМР, Центрів безплатної правової допомоги, Національної поліції.

 

Учасники розглядали питання поняття "гендеру", говорили про колесо насильства та синдром безпорадності жертви. Вчились відрізняти насильство від конфлікту.  Дивились фільм"Дім" про долю біженців в Україні, знятий партнерами УВКБ ООН Благодійним фондом "Право на захист". А також  розглядали зміни у новому законодавстві щодо запобігання та протидії домашньому насильству.

Спікерами тренінгу виступили: адвокатка, юристка ГО "Жіночі перспективи" Христина Кіт (м. Львів), Президент ГО "Десяте квітня" Курочкіна Марина, юрист ГО "Десяте квітня" Аліна Касім, правовий аналітик ГО "Десяте квітня" Михайло Сорочишин.

Дякуємо спікерам та учасникам тренінгу за плідну роботу та цікаву дискусію!