десяте квiтня, семiнар, бiженцiПодібний семінар ГО "Десяте квітня" проводить вперше. Його слухачами стали визнані в Україні біженці, особи, які потребують додаткового захисту, і ті, яким надано тимчасовий захист.

Тренінг для біженців провела Катерина Лисак, юрист з соціальних питань ГО «Десяте квітня». В ході семінару юрист розповідала біженцям, які мають легальний статус в Україні, про їхні права та можливості. Частина роботи була присвячена темі працевлаштування. Говорили на семінарі і про професійну підготовку, і про особливості працевлаштування людей з інвалідністю, а також про те, як почати свій бізнес в Україні.

Друга частина семінару була присвячена темі медицини. Катерина Лисак розповіла присутнім на семінарі біженцям про те, що вони мають право на охорону здоров'я на рівні з громадянами України. Особливу увагу було приділено темі підписання декларації. Юрист розповіла учасникам семінару про те, що, тільки підписавши декларацію, вони зможуть користуватися всім набором безкоштовних медичних послуг. Також фахівець дала покрокову інструкцію, про те, як вибрати свого сімейного лікаря.

Зустріч вийшла жвавою. Гості брали активну участь в обговоренні, задавали свої запитання. Нинішній семінар - це ще один крок до пізнання своїх прав і обов'язків, впевнені учасники зустрічі.