Сьогодні відбувся захід «Біженці у світі» до Всесвітнього дня біженця за участі представника УВКБ ООН Пʼєра Камари в Одесі.

Це міжнародний день, призначений ООН на честь біженців по всьому світу, відзначається щороку 20 червня і визнає силу і мужність людей, які були змушені втекти з рідної країни, щоб уникнути конфліктів чи переслідувань.

Представник УВКБ ООН Пʼєр Камара наголосив: «Місцева влада і ГО «Десяте квітня» багато працює над згуртованістю біженців, але зараз мова йде і про внутрішньо переміщених осіб та осіб без громадянства. Ми всі можемо зробити більше, щоб дати надію усім переміщеним. Тому візьмімо на себе зобов‘язання залучати переміщених осіб до своїх громад, до робочих місць, у школи. Ми віримо, що серед біженців є багато талантів та можливостей.»

А також висловив вдячність українському народу та владі від імені УВКБ, Голови представництва УВКБ ООН в Україні Кароліни Ліндхольм, за те, що Україна протягом багатьох років була притулком для біженців.

Представник ДМС Анатолій Максименко розповів про роботу та досягенння ДМС в Одеській області, а представники громад поділились досвідом за цей рік.

Президент ГО «Десяте квітня» Марина Курочкіна подякувала усім вимушеним переселенцям: «Зараз немає тих, хто лише допомагає і тих, хто лише страждає. Ми всі допомагаємо один одному».

«Щоб людина відчувала себе спокійно, вона має відчувати себе вдома. Щоб людина відчувала себе вдома, вона має інтегруватись в суспільство» - юрист ГО «Десяте квітня» Юрій Тимченко коротко розповів роботу із біженцями та шукачами притулку.

До уваги гостей були представлені інформаційні плакати та художні роботи біженця з Сирії та переселенців із Херсону.

Опісля офіційної частини відбулось заняття розмовного інтеграційного клубу РІКА на тему «Вимушене переміщення у світі», де кожен міг висловити свої почуття та поділитись досвідом на згадану тему.

З 21 до 26 червня усі бажаючі зможуть відвідати виставку у Одеському міському саду.

🙏 Продовжуймо будувати світ, де вимушені переселенці залучені.

Проект реалізується за підтримки @unhcr_ukraine - Агентства ООН у справах біженців

#hopeawayfromhome