Активіст  ГО "Десяте Квітня" адвокат Лагунов Віктор прийняв участь у заході "Конференція для фахівців державних систем безоплатної правової допомоги, а також, неурядових організацій, які надають правову допомогу біженцям та особам, які шукають притулок". Захід відбувся 30 жовтня – 1 листопада у Кишиневі (Молдова), був організований регіональним представництвом Управління Верховного комісара ООН у справах біженців на Південному Кавказі.  Представники державних органів та громадського сектору,  фахівці, які опікуються наданням правової допомоги біженцям та шукачам притулку презентували країни  Східної та Центральної Європи, і Центральної Азії .

Досвід Молдови у сфері надання безоплатної правової допомоги представила виконуючий директор Національної ради з юридичної допомоги Ліліан Дарій. Учасники з Азербайджану, Грузії, Молдови,  та Арменії  презентували організації, які вони представляють. Також протягом першого дня конференції учасники дізналися про структуру Національної ради Молдови, програми професійного навчання та спеціалізацій для юристів, що працюють зі справами про надання притулку в Молдові, а також ознайомилися зі стандартними операційними процедурами юристів, які надають правову допомогу біженцям у цій країні. Також в конференції доповідав Старший суддя Вищого адміністративного суду республіки Словенія професор Бостиан Залар . УВКБ ООН в Україні представляла Катерина Андрущенко.

Ця конференція стала корисною для всіх учасників платформою для обміну досвіду між практикуючими юристами, адвокатами з Албанії, Арменії, Азербайджану, Белорусії, Боснії та Герцоговини, Грузії, Казахстану, Республіки Киргистан, Молдава, України. Учасники Учасники обговорили нагальні проблеми розгляду даної категорії справі та методи їх вирішення у системі національного судочинства.