Вчора,  6 квітня 2016 р.,  юристи ГО «ДЕСЯТЕ КВІТНЯ» взяли участь у Круглому столі, темоюd284fc72eeb3b46e7dee40659d2b95b6_m якого було «Надання безоплатної правової допомоги внутрішньо переміщеним особам: консолідація зусиль держави та громадянського суспільства». Захід був проведений у Києві та організований Координаційним  центром з надання правової допомоги за підтримки Проекту Ради Європи “Посилення захисту прав людини внутрішньо переміщених осіб в Україні”.

Як відомо, питання доступу до безкоштовної правової допомоги внутрішньо переміщених осіб є одним із найгостріших в умовах наявності тих проблем, що турбують цю категорію населення. А зважаючи на норми Закону України «Про безоплатну правову допомогу»,  внутрішньо переміщені особи можуть претендувати на безкоштовні послуги юриста тільки в разі коли вони підпадають під ті категорії осіб, які визначені законом.

Вчора,  6 квітня 2016 р.,  юристи ГО «ДЕСЯТЕ КВІТНЯ» взяли участь у Круглому столі, темою якого було «Надання безоплатної правової допомоги внутрішньо переміщеним особам: консолідація зусиль держави та громадянського суспільства». Захід був проведений у Києві та організований Координаційним  центром з надання правової допомоги за підтримки Проекту Ради Європи “Посилення захисту прав людини внутрішньо переміщених осіб в Україні”.

Під час заходу відбулася презентація проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення доступу до юридичної допомоги та підвищення якості її надання», головною метою якого є спрощення внутрішньо переміщеним особам доступу до безоплатної правової допомоги шляхом надання їм статусу суб’єктів права на безоплатну правову допомогу.

Презентував проект заступник Міністра юстиції України Гія Гецадзе. Серед присутніх були народні депутати (Ігор Алексєєв, Наталія Веселова), Заступник Голови Офісу Ради Європи в Україні (Олена Литвиненко), начальник Управління організації соціального захисту постраждалих внаслідок надзвичайних ситуацій Міністерства соціальної політики України та інші.

Під час заходу були обговорені основні проблеми та досягнення стосовно доступу ВПО до безоплатної правової допомоги з огляду на практику місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та юристів громадських організацій.

Підбиваючи підсумки зустрічі, в заключному слові Гія Гецадзе висловив сподівання, що Верховна Рада  прийме законопроект та забезпечить внутрішньо переміщених осіб безкоштовною правовою допомогою.