УВКБ ООН

Новий мультимедійний клас з'явився в школі №72. Це вже другий грант, який УВКБ ООН в Україні, реалізує в нашому місті. Перший подібний мультимедійний клас з'явився в школі №85.
Ці школи були вибрані не випадково. Тут проходять навчання діти із сімей біженців і представників різних громад. Зокрема, в школі №72 в даний час навчається понад 50 таких дітей. Також на базі цього навчального закладу розташовується недільна школа «Афган Бахтар», де ці діти отримують можливість вивчати культуру та звичаї рідної країни.

За підтримки Агентства ООН у справах біженців вдалося імплементувати в цій школі проект інформаційно-освітнього майданчика. В рамках проекту закуплено та надано комп'ютерне та мультимедійне обладнання для проведення інтерактивних занять: ноутбуки, проектори, комп'ютери, ліцензійної програмне забезпечення, більш 60 комплектів шкільних меблів на суму понад 20 тисяч доларів. Мета таких проектів, не тільки забезпечити дітям з сімей біженців доступ до інформаційних технологій, а й сприяти процесу їх інтеграції в наше суспільство.
На відкритті була присутня заступник представника Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні Ноель Калхун, активісти ГО «Десяте Квітня»,  представники Афганської, Сирійської та інших громад міста, представники організації МГО «Щит».
З нагоди відкриття мультимедійного класу учні школи №72 підготували для гостей не величкий концерт. Однією з родзинок, якого стало виконання відразу двох гімнів - України та Афганістану.

[Best_Wordpress_Gallery id="83" gal_title="72школа-мультимедіа-грант"]