На заходах  були присутні 13 учасників. Під час зустрічі присутні ознайомились з основними змінами в законодавстві України щодо захисту прав, свобод та інтересів внутрішньо Власний дімпереміщених осіб з державною програмою «Власний дім», дізналися про особливості сплати судового збору у справах за заявами про встановлення фактів, що мають юридичне значення.

Під час інформаційного заходу окрему увагу було приділено темі запобігання та протидії гендерного та домашнього насилля, учасниці заходу отримали гігієнічні пакети, надані УВКБ ООН.

Наприкінці заходу всі бажаючі мали змогу звернутися до юриста з запитаннями та отримати індивідуальні консультації.

Найбільшу увагу аудиторії викликали питанням державної участі у забезпечені права на доступне житло, державні програми підтримки власного будівництва, придбання житла, можливості отримання пільгового кредитування житла, оформлення субсидії.  Особливу увагу учасники приділили питанню пенсійного забезпечення, підставам зупинення виплати пенсій та процедурі поновлення.

автор Ольга Ткаченко

Всім, хто не зміг потрапити на зустріч, можуть звертатися за безкоштовною правовою допомогою до юристів ГО «Десяте квітня» або до центрів безоплатної вторинної правової допомоги у вашому регіоні.  Додаткова інформація за телефонами:

+38 (095) 434 57 58 Анна (юрист)

+38 (066) 764 96 19– Артем (консультант по роботі зі спільнотами)

Звернутися за допомогою можна особисто завітавши до офісу організації в м. Херсон:

проспект Ушакова, буд. 25, офіс № 718 (сьомий поверх поверх)

[Best_Wordpress_Gallery id="37" gal_title="Верхньорогачицький БВПД"]