Право на працю є одним із фундаментальних прав людини. Наслідком його позбавлення є неможливість вільно обрати сферу діяльності та заробляти на життя.

На жаль, для чималої кількості людей, які живуть з нами пліч-о-пліч, ринок праці закритий. І причиною цьому є не їх провина, а особливості законодавства. Професійні викладачі, інженери, лікарі, дослідники та представники ще багатьох професій, які звернулись по захист в Україні, готові трудитися задля добробуту нашої Батьківщини, сплачувати податки та посилювати економіку. А для того, аби це стало можливим, мають бути прийняті поправки до Закону України «Про зайнятість населення».

Разом із БФ «Право на Захист», БФ «Рокада» та МФОЗНС «Регіон Карпат», ми підготували пропозиції до Проєкту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо застосування праці іноземців та осіб без громадянства в Україні № 5795 від 16.07.2021:

Пропозиції_до_проекту_Закону__5795.docx

Ми закликаємо депутатів Верховної Ради України, членів Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів врахувати наші коментарі до законопроєкту № 5795 від 16.07.2021 та вкотре продемонструвати, що Україна відкрита для тих, хто прагне стати частиною великої вільної держави.

Проєкт реалізується за підтримки УВКБ ООН в Україні.