22 лютого 2019 року юрист громадської організації «ДЕСЯТЕ КВІТНЯ» спільно зі співробітниками Суворовського РВ у м. Одеса ГУДМС України в Одеській області здійснили візит до комунальної установи «Міський центр реінтеграції осіб без визначеного місця проживання» для вручення паспорту громадянина України Наталії О.

Наталія не могла звернутися за оформленням паспорту громадянина України самостійно у зв’язку зі складними життєвими обставинами і фактично опинилася під ризиком безгромадянства. Вже давно Наталія втратила свою доньку, а нещодавно дізналася про смерть свого сина. Проте через відсутність паспорту Наталія не могла навіть отримати свідоцтва про їх смерть. Додатковою перепоною для отримання паспорта є розлад здоров’я, через який вона не може самостійно пересуватися на великі відстані.

У результаті кропіткої та послідовної праці юриста ГО «ДЕСЯТЕ КВІТНЯ», здійснення  адвокатських запитів та отримання відповідних документів з органів ДРАЦС, Наталія О. отримала паспорт громадянина України в формі ID-картки та тепер може мати можливість отримувати пенсію та документи на своїх дітей.