29 травня 2018 року у м. Кропивницький проведено тренінг на тему «Соціальне підприємництво».  Захід організовано в рамках  проекту «Правова допомога внутрішньо переміщеним особам та розширення прав і можливостей громад на півдні України та в місті Кропивницький», в партнерстві з Агентством ООН у справах біженців. Тренінг провела блискуча Аліна Бочарнікова -  магістр соціальної роботи, тренер та консультант з питань соціального підприємництва (наразі проходить програму підготовки тренерів з соціального підприємництва від Фонду Східна Європа та ChildFund Deutschland e.V.).

Проведений тренінг є черговим в річному циклі навчальних заходів, спрямованих на розширення можливостей спільнот ВПО та приймаючих громад у вирішенні спільних проблем та задоволенні потреб.

 

Участь у тренінгу прийняли представники ініціативних груп та неурядових організацій Миколаївської, Одеської та Кіровоградської областей, а саме: "Сила Духа", "Схід Інтеграція", "Маяк Переселенцям", "Майбутнє без меж", "Квітень 2014", "Серце Матері" та Ініціативна группа ВПЛ селеща Олександрії, які надають різні види допомоги внутрішньо переміщеним особам.

Протягом тренінгу було розкрито поняття «Соціальне підприємництво», проаналізовано успішні кейси українських та зарубіжних соціальних підприємств. Участники навчилися формулювати цінності, візію, місію соціального бізнесу та генерувати ідеї вирішення соціальних проблем бізнес-інструментами, а також підвищили свою обізнаність про різновиди бізнес-моделей. Тренер розповіла про юридичні аспекти діяльності соціального підприємництва та можливості отримання фінансування для запуску соціального підприємництва в Україні, наявні грантові програми. Кожен учасник розробив концепт власного соціального підприємництва та індивідуальну карту подальших кроків розвитку ідеї.

Учасники тренінгу були нагороджені сертифікатами і зможуть розповсюджувати знання з соціального підприємництва у своїх громадах.

Висловлюємо глибоку подяку тренеру та участникам заходу та сподіваємося на успішність задумів та на реалізацію ідей з впровадження соціального підприємництва у найближчий час.